top of page

Cavalls“Estrella”. (Uns espectacles genuïns).

Actualizado: 26 may 2022

Tinc que reconèixer que aquestes imatges no tenen res a veure amb el “Equi-Show” anterior. Son d'un Festival a la Plaça d'Olot el 1974.

Però per la seva qualitat l'un i l'originalitat de l'altre, vull inserir-los aquí.

“Dominó”. Lusità negra del ferro de “Curdelaria do Casal Branco” de Tagus Valley (Provincia de Ribatejo). Per la criança de cavalls lusitans i de vins i brandis. S'inicià el 1807 per D. Luis de Mello Breyner.

Quan a ”Dominò”, serien dos germans junt amb “Delirio”, també negra comprats de poltres per domar. La qualitat d'ell és manifesta en la foto que, muntat per Joan Vidal “Masana” crea un espectacle molt singular per la aparatositat dels moviments. El Joan era un molt bon genet, molt introvertit, en doma mai preguntava res, però ho aprenia tot, a la callada. Per agraïment li dedico aquesta publicació. Malauradament el Joan moria molt jove!

“Minuto”, (A.a.) estava extremadament domat, feia: “Passage”, Pas Espanyol, Piruetes i inverses amb els anteriors creuats, Caminava agenollat, es posava de peus sobre l“Estribo”, trucava a les portes del “Box”. etc. etc.

Cito una “història” que, quan menys, és divertida. Quan tenia una visita d'un col·legi, després d'ensenyar el Centre, posava al “Minuto” davant d'un box i demanava als nens que me fessin una suma..”Deien 3+4”. , el cavall es permetia començar amb la mà esquerra i jo el corregia, “que això te que ser amb la dreta” Ja tens el cavall començant, 1,2,3,4,5,6 i 7, feia les set trucades, g,,olpejan tan fort a la porta i mai s'equivocava. Li deien el “Cavall Calculadora”. Lxit era gracies a les ajudes imperceptiblesmeves!!.


0 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page