top of page

Concurs complert d'equitació- “Three days event”.




JENOFONTE , deia: “ Así el caballo debe de ser capaz de franquear fosos, de saltar por encima de rampas, de escalar posiciones elevadas i pendientes pronunciadas y cualquier otro obstáculo natural”. Probarlo en terreno variado subiendo y bajando colinas, y comprobar si tiene el espíritu decidido y el cuerpo sano”.

Aquesta manifestació es mes que un document, està data de mes de quatre cents anys abans de Crist.

Per afegir'la a les polidisciplines comentades abans, parlarem del C.C.E. Aquesta disciplina anomenada “Three-day-event” per que se celebra en tres dies i son tres competicions: Doma Clàssica, “Cross Ccountry”, i Salt en pista, per aquest ordre i una cada dia. Ara no més tocarem el Cross, de les altres ja n'hem parlat anteriorment.

És una competició a camp a través, amb uns recorregut era de varis quilometres, amb obstacles d'altura, de fondo i també d'aigua.

Originàriament, aquest concurs Concurs Complert, estava destinat a la Cavalleria Lleugera. Actualment és la prova més dura, la que requereix la major mestria, l'entrenament més complert i un amor boix per l'equitació.

A Centaure vam organitzar-ne un, el “1er. Premi LANCIA”, patrocinat pel concessionari a través del Director del Garatge Internacional Sr. Robert Vidal, sempre disposat, i la col·laboració de l'Ajuntament de Salt, amb la singularitat que, un dels obstacles, eren dos cotxes LANCIA nous, que el participant havia de passar-los per sobre. Amb el ben entès que si es produïa algun desperfecte, era a compte del distribuïdor. Fou un clamorós èxit!.


Dos agraiments: A Jenofonte, el filósofo, histodiador i general d'Atenes, per deixar-nos un llegat de la seva filosofia, manifestada fa mes de 2.000 anys i encara és vigent. Era fill d'un ric propietari i va rebre una selecta educació. Va nàixer a Atenes l'any 430 a. de J.C

Presentció dels equips participants al C.C.E.

Dos Obstacles fora de Concurs per la generositat dels genets.


Foto: Ricard Camó


També a Robert Vidal i família, mes actualitzats i per la seva generosa predisposició, per fer possible aquest singular espectacle.

Ell, el Robert, nat al medi rural estima tant els cavalls de sang, com els Potència, de Força o de Vapor de la seva professió. Els fills son genets !.

Ens coneixem de tota la vida, Ell em coneix a mí molt quan diu que en

les conversacions, “sempre tinc l'última paraula!.

13 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Commenti


bottom of page