top of page

Hipòdroms de carreres


L'origen de les carreres és remota a l'Antigüetat. Eren l'objecte

principal de les festes de Grècia, molt cantades pels poetes.

Alguns articles d'Homer, de Píndaro i de Sòfocles testimonien que les carreres de cavalls estaven presents quan es van introduir als JJ.OO. del 85 de J.C. De la Grècia Antiga va passar a les quadrigues.

Durant l'edat mitjana, les carreres van caure en un profund oblit i no van reaparèixer fins l'època dels torneigs de l'Europa Medieval.

Als anglesos se'ls deu la resurrecció de les carreres. La finalitat d'aquells, era desenvolupar la força i l'agilitat dels guerrers. Per les carreres modernes, és un mitjà per millorar l'especie cavallar.

Tres cavalls àrabs originaren la raça dels Pura Sang Anglesos al creuar-los amb les eugues natives i així començava l'Stud Book o Llibre Genealògic de la raça “Pura Sangre Inglesa”. (P.S.I.)

Els tres sementals eren: Byerley Turk un semental turc. Godolphin Arabian, o millor Godolphin Barb i The Darley Arabian.

A Espanya els Hipòdroms no omplen els dits de les dues mans, res a veure amb els prop de dos cents que funcionen al país veí, França. Només cal dir que al voltant de Paris, n'hi ha una vintena.


Jo, ofuscat per aquestes dades, pensava que a casa, a Espanya, hauria d'arrancar un dia o altre, encara que pot ser per mimetisme.

A Barcelona un intent de construcció prop de la capital, als anys 80, a la zona del Llobregat, quan el projecte estava avançat, va topar amb interessos polítics i es va tirar enrera el projecte.

Posteriorment, a Bàscara un segon intent negatiu d'Hipòdrom.

. Afecció que s'ha resolt, en part, per poder fer-hi activitats eqüestres.

Per a la primera, la del Prat de Llobregat, vaig comprar una desena de P.S.I. Per avançar-me a la construcció i per guanyar temps.



Hilarant”, segon, en la recta de Meta. Al centre, a camisa blanca, Pau Delàs.


Pera a segona, la de Bàscara, (1999). Me'n vaig anar a França, amb un amic, Jean .L. Checcutti, de Noves, hi compraria vuit eugues i un semental (Hilarant).

Tot un lot de nou, me'ls va comprar un amic de les illes Balears, de Menorca.

Com sempre, i típic en mí, vaig recórrer a ampliar-me les bases i la tecnificacio del “TURF” amb un Curs Oficial de sensibilització..



Mentre escric axó, penso amb P.S.I. com: Klana, Gipsy, Galeón, The Touch, Vendetta, Hilarant, Metrópolis i. ..

18 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page