top of page

Institucions hipiques (Federacions)

Actualizado: 26 may 2022


REAL FEDERACIÓN HÍPICA ESPAÑOLA. (Origen).

Com que ans de ensenyar s'ha d'aprendre, era necessari anar a la font. Era a les beceroles, per que de sempre havia estat regida per l'exèrcit. La motorització d'ell suposà la cessió a la Federació per part l'Exercit, que ja no hi quedaven èquids. Està afiliada a la FEI..


Alfredo Goyeneche Moreno. Nat a San Sebastián el 15-02-37. Primer President de la recent creada La relació meva a aquesta Federació començaria en 1981, amb mires d'obtenir titulacions.

Parlar al detall d'ell, no és cil. Títols: Marqués de Artasona, Marqués de Villafuente, VI Conde de Guaqui, Conde de Casa Saavedra, per dir-ho amb una paraula es “Grande de España”.

Medalla de Bronze en el “Campeonato de Europa Junior 1956”, “Caballo de Oro de Jerez 1998”, “Campeonato de España de Saltos” , “Campeonato de España de Polo”, President de la F.H.E.. President del “Comité Olímpico Español” des de 1998 fins la mort d'accident el 2002, a Pancorvo. (Burgos).

Amb Alfredo, haviem mantingut una amistat un tant institucional,

Alfredo Goyeneche. Jaime de Rivera. Carles Cebrià Cebrià..

Jaime de Rivera Ballesteros, és amb qui vaig tenir un contacte més personal.. Duran el seu mandat, des de l 'any 1992 al 1997,




havien canviat el sentit de les meves visites a Madrid.

Eren per motius de reunió de Junta Directiva amb presència del President , per tant més contacte amb ell. A més, les reunions a Junta serien molt més freqüents.

Ell en la seva vida professional tenia un despatx d'assessoria fiscal, de nom Ero Consulting. Aquest despatx estava al centre de Madrid al carrer Alfonso XII a prop de la “Puerta de Alcalá” i en front del “Parque del Retiro”. On vam reunir-nos moltes vegades.

M'atreveixo a fer una pinzellada de premsa del cor. Jaime de Rivera , va ser el primer amor de Carmen Martinez Bordíu, la neta del “Generalisimo Franco”, que els mitjans en van fer ressò moltes vegades, apareixen sovint a aquesta premsa del cor .

I l'altre, ara que ningú ho sent, és que en una ocasió dins del seu despatx particular i anant jo amb una secretària, a ella li digué, “Niña, vete con cuidado con el Pere, que este tio és un Pinta”.

No és que ell fos un inoportú o mal educat, és una gran persona i de molta classe, si no que, és que em tenia massa confiança.


Carles Cebrià Cebrià. Ell va ser President de la Real Federación Hipica Española des de 1992 fins el 1997, sustituïnt a Jaime de Rivera. Fou Vice-President de la Federació Catalana d'Hípica. Des de (1991 fins el 1992). Carles, aquest és el President més conegut per mi, bé sigui per la proximitat (Barcelona), o per trobar-nos en competicions catalanes.

Responsable de las totes les disciplines no olímpiques de R.F.H.E. (2005-2008). President de la Junta Gestora de la F.C.H. (1997). I el fundador de l'Open Club de Gavà....

A través d'una exhibició de Volteig i d'una conversació amb ell en un concurs a Castelló d'Empuries,.sorgiria l'idea i creació de la Vocalía de Volteig a la R.F.H.E.

Jo era el responsable de la Comissió junt amb Victor Bertold. Alemán de naixement i molt afeccionat al Volteig.


Luis de Figueroa Griffith, nat el cinc de febr er del 1950. Fill de Luis de Figueroa y Pérez de Guzmán, Conde de Quintanilla.

Ell, Conde de Romanones. Medalla de Plata de la Real Orden

del Mérito Deportivo (2006).

Juegos Ecuestres Mundiales-Jerez 2002. Luis va defensar el projecte amb un perfecte anglès, perfecte per l'origen de la mare Aline, que era hispana-nord-americana, i a més va convèncer especialment, a la llavors Presdienta de la F.E.I. Doña Pilar de Borbón, germana del Rey Juan Carlos I.

Aquesta avinentesa, afavoriria granment el projecte.

El període del seu mandat a Presidència seria del 1997 fins al 2005.

Dintre d'aquesta era, va haver-hi una nota negativa. Jo abandonaria el Volteig que va nàixer i importat per mi per Espanya i va ser d'una forma humiliant, lluny de tota ètica i legalitat.

Trobareu els detalls d'aquest fet en l'apartat de El Volteig en Cercle, d'aquestes Memòries. (pag. 234)

Luis de Figueroa. Griffith Javier Revuelta Blanco.



Javier Revuelta Blanco. President actual de la R.F.H.E. (Va per tu Javier i no hi tens la més mínima implicació amb el tema Volteig).

Com que el 2000 deixaria el Volteig, no hem tingut el mes petit contacte. Els fets vexatoris del 2.000 ens troba lluny per tenir amistat.

He parlat sovint de cursets i títols, però molts fan referencies a les Federacions, tant a l'Espanyola com la Catalana. A continuació hi ha una mostra que, fora d'aquests estaments, hi han entitats de superior nivell, que s'han de tenir en compte i que jo vaig tenir-hi accés. Per exemple:




22 voluntaris de Centaure oferts com a jutges als JJ.OO. Barcelona 92.

20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

留言


bottom of page