top of page

Institucions magnes

Actualizado: 26 may 2022


Préviament i ans d'entrar en aquest article, em cal matissar quelcom. Les institucions que aquí apareixen, no hi estan per casualitat, sinó perquè la seva qualitat m'hi obliga, això per un costat i per l'altre perque amb elles, les que hi figuren hi he mantingut un contacte directe i personal amb la Direcció, mes o menys intens i per motius diversos.

Lluny de vanitat o presumpció!. A més, seré breu i concís

Me cal ometre d'altres institucions per no haver tingut contacte amb elles. Tocarem la “Real Escuela”, per un sentiment patri.

La Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre es una institució espanyola dedicada a la Doma Clàssica. Està instal·lada a Jerez de la Frontera a la província de Cadis.

Els seus objectius inclouen el manteniment de la doma de tradició.

Fundada per D. Alvaro Domecq Romero en 1973, te la seu al Palacio Duque de Abrantes i és dependent de la “Consejeria de Turismo, Comercio y Deporte de la Junta de Andalucia”.

Des de 1987 el Rey Juan Carlos I que ne's President d'Honor li va concedir el títol de “Real”. Les instal·lacions estan formades pel “Palacio Duque de Abrantes”, ,El “Museo del Arte Ecuestre” i el “Picadero Cubierto”.

També compta amb una Aula de Formació i amb una Clínica Veterinària.

Personalment ha mantingut contacte amb els Directors Tècnics, corresponents a cada època.

En primer lloc, Alvaro Domecq Romero, representant d'una dinastia de ramaders de cavalls, de toros braus, de vins olorosos i....

La formació eqüestre va dur-la a l'Espanyola d'Equitació de Viena.



El prestigi de l'Escola, va ser remarcable des del primer moment amb exhibicions arreu d'Espanya i fora d'ella. Va ser amb el suggeridor títol de “Como Bailan los Caballos Andaluces”

Els meus contactes amb la família han estat plurals, ho veureu.

El cessament d'ell com a Director ve marcat, sembla ser, per raons polítiques. No hi vull entrar-hi, no és el moment ni el lloc.


Javier Garcia seria el segon Director després de l'Àlvaro.

Javier, fill de famós Ramader de cavalls i sortit com un avançat alumne.

Recordo que en una ocasió, corria l'any 1998, quan en concurs de Volteig celebrat a Jerez durant la “Feria del Caballo”, vam estar invitats a presenciar els treballs dels cavalls d'Escola. Érem un centenar de voltejadors i familiars que vam gaudir del regi espectacle. D'aquest dia que il·lustra aquest apartat, consta que jo personalment li lliuro una estatueta.

En l'actualitat està regida per D. Rafael Soto Andrade, un genet molt singular. És el que més ha prestigiat l'Escola com a genet de Doma Clàssica participant en Concursos d'aquesta disciplina aquí i fora d'Espanya. Hem coincidit en diverses ocasions. En la foto, dintre de “Can Manolo” un Restaurant de Girona, al Pont de la Barca.

Rafael és un personatge excepcional, que s'ha fet a si mateix, vol dir per mèrits propis. Mentrestan, tinc previst veure'ns a l'Escola aviat, si no fallen els meus càlculs.



2 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page