top of page

"Quo Vadis" A on vas ? ( Manel Rubio Goday)

Actualizado: 20 may 2021


.

En els Clubs Hípics, només una minoria dels genets competeixen en alguna disciplina, o sigui que, la majoria que pot arribar al 75%, el que En els Clubs Hipics, no més una minoria dels genets competeixen, volen passejar-se i fer petites o gran excursions. En aquest segò grup, a part dels adults, pot haver-hi mainada que està començant a muntar a cavall, d'altres amb un bon nivell, però esquivant-se de la pista.

Per tant si els volem mantenir en el mon del cavall, els hi hem de oferir quelcom divertit i més econòmic que la competició tradicional.

Arrel de les consideracions prèvies, ja fa anys varem traspassar un joc que es fa a les escoles, grups d'escoltes... que tant pot tenir un escenari urbà com situar-lo en el camp.

Un joc que a Catalunya li diuen “Quo Vadis” (On vas? en llatí).

En resum, el joc consisteix a enviar els equips a participants de 2, 3 o 4 genets a diferents indrets, on troben preguntes per respondre o proves per realitzar aprofitant la singularitat del lloc, i d'aquest punt se'ls va remetent al següent, havent-hi tantes proves o punts com es vulgui.

L'aplicació d'aquest joc a l'Equitació té molts avantatges:

1.- La competició es fa muntant un cavall “normal”, però l'important no és l'animal, que en aquest cas és no més un mitjà de transport, si no l'”animal racional” que hi va al damunt que és qui respon a les preguntes i ha d'endevinar el millors trajectes... És aprendre muntant!.

2.- Al ser una prova en equip, permet incloure-hi adults, guanyant amb seguretat i permetent que els més petits fugin de la pista.

3.- Cada lloc en particular permet recorreguts amb interès propi. A més avui dia amb l'ús dels telèfons mòbils, es poden fer “selfies” per justificar que s'ha arribat a un lloc o donar coordenades amb el “GPS”.

4.- Tot aquest moviment té un cost mínim, Que a la vegada és molt important!! Gracies!..

87 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page