top of page

Raid Hípic ( Proves de resistencia )


En les 12 hores de Monjuic (BCN), hi participarem un equip de tres binomis. Josep Mestres amb “Fadista” (A.à. lusità), Joan Vidal amb “Rugby” (A.à.) i Martí Franco amb “Volcán” (Creuat).

Les còpies d'articles de premsa surten, quasi il·legibles, però, pel segon lloc per equips X-3 de relleus, el creiem un èxit,

Especialment pel primer individual amb “Rècord” de 111 Km. de “Fadista” i Josep Mestres, com a testimoni l'inserció és, com a mínim, obligada!!. (A l'imatge de baix: Josep i “Fadista”, Dolors, Sílvia i Neus de públic).





Les 6 hores de Montjuic, (Girona). Seleccionar el recorregut pel benestar dels cavalls no va ser fàcil, doncs la muntanya és d'una naturalesa pedregosa excessiva, i això es va tenir en compta.

Hi participaren 18 equips de tres binomis cadascun. El centaure estava representat per l'equip dels tres genets: Martí Franco amb “Volcán” (Creuat). Josep Mestres amb “Fadista” (Lusità). I Joan Vidal amb “Rugby” (A.a.). L'organització nostra fou un èxit!.

Seis Horas de Madrid” (22-11-79), celebrades al “Club Deportivo Militar la Dehesa” era sobre un circuit de 3.200 metres. Tothom va resistir molta fred i vent. 9 equips de Madrid, 1 de Salamanca, 1 de Saragossa, 4 de Barcelona i el nostre de Girona.

Formaven l'equip nostre: Joan Vidal amb “Rugby”, Neus Vilà amb “Fadista” i Jo amb “Military”.

“Military”, pel fet de ser Pur Sang Anglès, li va fer recordar al cavall, que lo seu son això, les carreres llisses i en la volta de reconeixement va agafar-li una “caña” monumental de tres voltes. La Neus, que no podia parar-lo, va patir una caiguda. Vam canviar de cavall amb ella, per aquest motiu, ens van eliminar, quan estavem en primera posició, amb dues voltes d'avantatge.

Una altre experiència seria a Sant Cugat del Vallés, durant les 6 hores per equips, es van desenvolupar tranquil·lament, però el final va ser tràgic. Va acabar amb dos cavalls morts esgotats. Uns controls Veterinaris deficients i els genets, en serien els responsables. . .

Aquest fet, ens va fer apartar dels Raids. Ara el Control Veterinari s'ha tornat molt més rigorós amb el “Vet-Gate” i es molt efectiu..

El Club Centaure i la Delegació, vam optar per a més tènificació,



Sarrià-Amer-Sarrià. Aquesta fou una prova organitzada per nosaltres en tres edicions consecutives, La sortida era de Sarrià “Ford, Jordi Geli” i la segona etapa començava després d'un descans a “Laboratorios Hipra” d'Amer. Dues fases de dos dies, Total 128 Km).Va ser un èxit de participació i també d'organització. Es poden comptar anècdotes mil, però ni ha una d'especial que mereix ser inserida aquí.

Aquest era el titular del “Mundo Deportivo”, sobre la prova. Per la molta pluja de la nit i la crescuda conseqüent del riu, tres germans de una família, hi van caure, arrossegats per la corrent.

Eren els fills del Dr. Visa, habituals en Raids.

Una participant va caure al relliscar el cavall, la segona va anar de cap al Ter, mentre el seu germà s'esforzava per salvar-les. Van sortir-ne il·lesos i seguint el Raid, van quedar classificats en els primers llocs. Veterinaris, jutges i organització, Autèntics Professionals!!.

7 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page