top of page

sobre nosaltres

Em dic Ricard Camó, tinc 60 anys i soc tècnic superior en acupuntura i medicina tradicional xinesa i Quiromassatgista Diplomat. Soc el President de l' Associació Un pas per Senegal.cat.

 

Ja fa un temps que vaig saber de l'existència de dues meravelloses persones, la Núria i en Rafel, que resideixen a Senegal des de fa més de cinc anys i que tenen un centre mèdic a Mbour (Senegal), on cada dia tracten entre 60 i 70 pacients i també atenen aquelles persones que malauradament no podrien pagar les seves visites per falta de recursos econòmics.

 

Tot i el volum de persones que atenen, encara dediquen temps a ajudar les persones necesitades del voltant de casa seva, l'escola del poble i també els petits de l'orfanat  Sourires d'Enfants. 

 

Coneixedor d'aquesta situació, vaig demanar per anar a passar un mes amb ells per ajudar-los en el que bonament pogués i molt amablement em varen acolllir a casa seva, com si fos un més de la familia.

 

Després de passar un mes en terres senegaleses, em vaig adonar de la precarietat en què viuen aquestes persones; una precarietat que és màxima en el més petits, alguns dels quals no poden anar ni a l escola perquè han de fer pasturar les vaques, les cabres o ajudar en les tasques de la família. Els afortunats que poden anar a l'escola i que en alguns casos han de fer  fins a 15 km per anar-hi tenen moltes necessitats ( llibretes, bolígarfs, guixos etc.), a part que en alguna de les escoles no tenen ni pupitres.

 

Les visites als nens dels pobles i de les escoles, que es posaven contentíssims només amb l'obsequi d'unes espardenyes, un bolígraf o un globus, em va tocar el cor.

 

No us explico la sensació de la visita a l'orfenat, que amb un gran esforç tiren endavant les persones de l'associació Sourires d'Enfants al capdavant de la qual hi ha l'Alba i el seu marit Fabrice, dues persones extraordinàries que juntament amb els voluntaris i col·laboradors que tenen fan que cada dia es puguin alimentar els bebès que tenen acollits!

 

Per tot axiò he decidit a fundar aquesta associació que amb el nom d' Un pas per Senegal vol ajudar aquesta mainada a caminar cap a un futur millor.

 

Sapigueu que un euro a Senegal és molt i es pot aprofitar molt bé.

 

Compto amb vosaltres per ajudar-los a tirar endavant.

 

Moltes gràcies de part meva i també d'ells.

 

Ricard Camó

L'any 2019 s'ha incorporat en aquesta tasca la que es la meva companya Carmen Creixans amb la que ja hem fet un parell de viatges  i ha col.laborat sobre el terreny en el nostre treball.

s.jpeg

Entrevista que va fer Televisió de Girona  6/18

Entrevista Diari de Girona 23-6-18

Entrevista a Televisió de Girona el 4 de març de 2020

bottom of page