top of page

Sabar, el tambor de Senegal

Updated: Sep 25, 2019

El sabar, originari del poble serer, és un instrument de percussió tradicional del Senegal, país de l’Àfrica Occidental, que també és tocat a Gàmbia. La Suele és capaç de combatre amb una mà i una baqueta o un pal. Originalment, el Sabar s’utilitzaba per facilitar la comunicació amb altres localitats veïnes. Els diferents ritmes del sabar es corresponen amb frases i podrien tenir lloc des de distàncies que van assolir fins als 15 quilòmetres.


El sabar també s’associa a un tipus de música interpretada amb ell. L’estil musical en el que el seu ús és més reconegut és mbalax.


Mbalax és un gènere de música africana popular que es desenvolupa a Senegal i Gàmbia, principalment per grups d’etnia wólof. El Mbalax és sense la música senegalesa més coneguda, gràcies a Youssou N'Dour, Ismaël Lô, Thione Seck, Coumba Gawlo Seck, avui en dia, artistes de renom a l'escena internacional, però també Kiné lam, Alioune Mbaye N'Der , el Lemzo Diamono, Viviane N'Dour ... Es mantenen un ritme endiablat i actualment es barrejan els instruments europeus (guitarra, flauta i trompeta) amb els instruments tradicionals com el djembé, la mida (tambor d'àxila), o el kessing-kessing



26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page